Bistro Den Bascuul presenteert

THE JACQUELINES,

een uniek concert @ Den Bascuul

op vrijdag 5 april 2024


om 20u00

in Bistro ‘Den Bascuul’ Eksaarde

The Andrews Sisters revisited … en een pak eigen songs

De half-Italiaanse zangeres Iris Berardocco had 10 jaar geleden als doel een full album te componeren dat klonk als een plaat van de Andrews Sisters uit de jaren ’40. 

Met het album ‘Gee oh Gee’ slaagde ze daar wonderwel in. 

Originele songs als als Gee Oh Gee (Won’t You Set My Fellas Free), Hypochondria stonden wekenlang in A-rotatie op de VRT-radiostations.

Daarnaast kwamen ook nummers als Dig Me A Hole, Shiny Sara, Japanese Boogie en een bewerking van Lieve Loemoemba, Klotepa (Jan De Wilde) uitgebreid aan bod.

Tussendoor hadden zij het voorrecht om te werken met allerhande muzikanten waaronder Adamo.

Eigenzinnige bewerkingen van o.a. Vaya Con Dios … 

Eind 2018 stelden The Jacquelines hun tweede plaat ‘Leaving The Circus’ voor in De Roma in Antwerpen. Naast de kenmerkende swing werd er op dit album geëxperimenteerd met andere stijlen zoals blues, gospel, ragga en latin. Er was ook plaats voor enkele covers, waaronder hun gekende bewerking van Don’t Cry For Louie (Vaya Con Dios).

Live blijven The Jacquelines tegelijk eer betonen aan de Andrews Sisters met nummers zoals Boogie Woogie Bugle Boy, Rum & Coca Cola en Bei Mir Bist Du Schön.

Het moeilijk te blussen temperament van Iris Berardocco zorgt voor die hoek die The Jacquelines onderscheidt van andere retro-swingtrio’s: eigenzinnige composities met soms hilarische, dan weer geëngageerde teksten.

Loepzuivere driestemmigheid  … 

Op het podium wordt zij vergezeld door klassedames Eva Tulkens en Sara Raes (ook gekend als het duo Short & Blake). Samen staan de dames garant voor de karakteristieke loepzuivere driestemmigheid die zo kenmerkend is voor de groep. Zij worden begeleid door  Frederik Madou op contrabas).

Wie het genoegen had de drie dames en hun geweldige ritmesectie live te zien, weet dat geen enkel concert onopgemerkt voorbij gaat en begrijpt waarom The Jacquelines op korte tijd zijn uitgegroeid tot een begrip in de theaters én de festivals.

Reserveer nu

Ticket prijs bedraagt 15 €/persoon (enkel voor concert) of  slechts 13 €/persoon als je ook reserveert voor het themamenu van 28 € of à la carte. 

Je bent zeker van je plaats als je vooraf reeds jouw betaling in orde brengt door storting van het juiste bedrag (aantal

personen x 15€ of x 13€) op onze rekening BE72 8601 1633 5516 of kaarten rechtstreeks te koop in Bistro Den Bascuul.

Van zodra gestort houden we jouw tickets gereserveerd aan onze kassa.

In Bistro Den Bascuul ben jij:

N

Een VIP

en niet één van de duizend(en),

N

Alvast één van de gelukkigen

met een parkeerplaats vlakbij

N

Getuige op de eerste rij

letterlijk dan

N

Ook de culinaire fijnproever

en wordt je desgevallend met een heerlijk en gezond diner verwend (ook vegetariërs trouwens) voor het concert

N

Eén van de weinigen

die een uniek, onvergetelijk en gezellig concert zal meemaken waar je nog jaren over kunt vertellen!

N

Degene die van een romantisch avondje uit ...

… een onvergetelijk muzikaal en culinair feest gemaakt heeft voor jouw vriend(in) of partner. Er is toch niks mooiers dan een verrassend en origineel cadeau te schenken aan jouw dierbare ?!

Bistro Restaurant Den Bascuul

Tel: +32 57 20 04 75