Suiker, het lekkerste vergif!

Lezing + suikervrij diner
op zaterdag 25 maart 2017!

Start om 16.00 u.

Door Sabine Martens, meer dan een voedingsconsulente!

Wie is Sabine Martens ?

Sabine is voedingscoach.

Al van jongs af maakte ze heel bewuste voedingskeuzes.

Geen wonder dat ze, éénmaal op eigen pootjes, op zoek ging wat betreft voeding, koken, eten, …

Zo kwam ’toevallig’ de Macrobiotiek op haar weg. Hier ontdekte ze de KRACHT van voeding.

Door voedsel op de juiste manier te combineren en te bereiden, had ze plots meer energie, sliep ze beter, ging haar stoelgang vlotter en had ze geen opgeblazen gevoel meer.

Haar interesse was gewekt. Ze zocht verder. Ze leerde de Ayurveda kennen, deed heel veel aan zelfstudie, om uiteindelijk te stranden bij de Chinese geneeskunde en voedingsleer.

Eén voor één voedingsculturen waarbij men op basis van intuïtie en observatie vaststelt welk effect een bepaald voedingsmiddel heeft op het lichaam.

Deze kennis, samen met haar wetenschappelijke achtergrond – als apotheker – brachten haar bij wat ze nu doet: voeding en bereidingen ervan gebruiken als MEDICIJN.

Uit alles wat ze leerde, ontwikkelde ze het ‘Eten volgens je TYPE’ of het ‘TYPEDIEET’.

Een leef- en eetwijze waarbij je voeding aangepast wordt aan je persoonlijke type.

Voor alle info: zie www.sabinemartens.be

 

In Bistro Den Bascuul staat gezonde voeding altijd centraal :

  • We werken hoofdzakelijk met biologische ingrediënten;
  • We bieden dagelijks een vegetarische dagschotel aan;
  • We houden desgewenst rekening met voedselallergieën, glutenvrije, veganistische of lactose-vrije maaltijden;
  • Groenten nemen bij ons ook steeds een belangrijke plaats in bij alle menu’s.

Tijdens de lezing kom je alles te weten over suiker; hoe het suikermetabolisme werkt, wat suiker doet met je lichaam, welke de gevolgen zijn van een overmatig suikergebruik, maar ook wat de betere zoetmiddelen zijn, en hoe ze te gebruiken.

Je wil natuurlijk ook wel weten hoe het echt proeft om geen of nauwelijks suiker te gebruiken. We voegen de daad bij het woord en we schuiven na de lezing aan voor een heerlijk suikervrij diner in Bistro Den Bascuul.

SUIKER IS VERGIF

In België lijden ruim 500.000 mensen aan diabetes, dat is 1 op 20 Belgen. Indien men er echter vanuit gaat dat er nog eens zo’n 500.000 mensen diabetes hebben zonder het zelf te weten, komt men op 1 op 10.
Maar diabetes is niet het enige gevolg van ons overmatig suikerverbruik.

Suiker is ook dé oorzaak van heel wat welvaartsziekten.
Suiker heeft een invloed op het zicht, doet het cholesterolgehalte in het bloed stijgen, zet aan tot zwaarlijvigheid, is de oorzaak van hyperactiviteit, zorgt voor zwakke botten en tanden, veroorzaakt een mineralengebrek, leidt tot depressie, futloosheid en concentratieproblemen, is een onderliggende factor van hart- en bloedvaataandoeningen, … En zovele meer …

Hoog tijd dat we leren bewust om te springen met ons suikerverbruik.
En dat is nu juist het moeilijke van de zaak want tegenwoordig wordt er overal suiker in gestopt, Zelfs in heel wat zaken waar het echt niet in thuis hoort.

Tijdens deze lezing gaan we dieper in op het suikermetabolisme zodat je een duidelijk inzicht krijgt in wat suiker met het lichaam doet.

Daarna krijg je tal van tips om je drang naar suiker op een natuurlijke manier op te vangen.
We bespreken ook nog alle ‘betere’ suikers. Maar let wel: suiker blijft suiker, suiker is luxe voedsel en geen basisvoeding.

Een must voor iedereen die bewust met zijn gezondheid wil omspringen.

Na de lezing kan je genieten van een maaltijd met tal van bereidingen besproken tijdens de lezing.
Iedereen krijgt een Goody Bag mee.

Suikervrij Menu

Aperitief

***

2 stukjes sushi (met tofu of gerookte zalm)

***

Bloemkoolgierstpuree met verse brandnetel

stoofpot van ajuin, pompoen, aardpeer, pastinaak, …

fris slaatje met voorjaarskruiden, geperste koolrabi, sesamzaadsaus

***

Laagjesdessert

***

(incl. water en één drankje)

(het merendeel van de ingrediënten zijn van lokale en biologische oorsprong)

7

Schrijf hier in

en we verwelkomen je graag samen met  je partner of vrienden!

  • Prijs: 55,00 €
  • 0,00 €
    over te schrijven op rekeningnummer
 BE72 8601 1633 5516 van Bistro Den Bascuul (Let op: uw inschrijving is pas geldig als wij uw betaling ontvangen hebben)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bistro-Restaurant Den Bascuul
Amand De Vosstraat nr. 9 te Eksaarde

Wist je dat wij ook jouw feest volledig op maat maken ?

N

Wil je een mooie en gezellige locatie voor je volgende feest?

Zodat je volgende verjaardags-, communie-, of gelijk welk ander feest er één wordt waar nog lang over gepraat wordt ?

N

Vind je het belangrijk dat jouw feest ecologisch geïnspireerd is

met o.a. biologische, vergeten groenten en vlees uit de eigen regio?

N

Heb je familie en vrienden die helemaal vegetarisch door het leven gaan

en wil je er voor zorgen dat het voor hen ook een feest wordt en dat ze niets tekort komen?

N

Heb je graag je lievelingsmuziek erbij

omdat het jou extra fun bezorgt? En als het even kan zelfs met een streep pure LIVE muziek?

N

Wil je vlakbij vlot kunnen parkeren

zodat jij en je genodigden zonder stress en goedgeluimd op je feest aankomen?

Maak kennis met dé nieuwe feestgelegenheid in de regio.

Bistro Restaurant Den Bascuul

Tel: +32 57 20 04 75