JOHN BLEK

 

vrijdag 10 april 2020 om 20.00 u.

Op vrijdagavond 10 april 2020 om 20.00 u. concerteert

JOHN BLEK

in Bistro Den Bascuul te Eksaarde.

JOHN BLEK

John Blek, dat is bloedmooie zang, breekbare liedjes, uitstekend finger pickingspel en poëtische teksten. Zeldzame klasse.

Naast zijn muziek met zijn band John Blek & The Rats, brak de Ier in 2017 ook door met zijn folky solowerk dankzij het album Catharsis Vol. 1. Eerder dat jaar werd hij getroffen door een mysterieuze ziekte, die alle energie uit zijn lange lichaam zoog. De songs die hij in het ziekenhuis schreef, vormden de grondlaag van de plaat waarvan de songs chronologisch zijn traject overlopen.

De single Salt in the Water was genomineerd voor ‘Song of the Year’ op de International Folk Music Awards 2018 van Folk Alliance Internation in Kansas City.
Op 1 februari 2019 kwam opvolger Thistle & Thorn uit. Het bevat talrijke samenwerkingen met oude muzikale partners Brian Casey en Davie Ryan, maar ook met Joan Shelley en folkgitarist Nathan Salsburg.

Nog niet helemaal overtuigd ? Enkele persartikelen helpen je vast en zeker …

“Het gevoelige en doorleefde zingen van John Blek weet ons permanent te bekoren, vooral in de met Joan Shelley in duet gezongen liedjes “The Body” en “Lily And The Garden”, volgens onze bescheiden mening twee van de mooiste nummers uit dit album.” Rootstime

” Vooral in zijn zang herinnert Blek sterk aan Winchester, met een stem die tegelijkertijd heel romantisch is maar ook vol onderhuidse emotie zit. Voeg daarbij de zelfgeschreven prachtliedjes en het zou niet lang mogen duren voordat de naam John Blek gaat rondzingen.” Heaven Magazine

“De Ierse singer-songwriter, en daarmee is hij met landgenoten Damien Rice en Glen Hansard in goed gezelschap, betovert je vanaf de eerste minuut met de meest wonderschone liedjes, gezongen met een zuivere, vriendelijke en verleidelijke stem. John Blek treft je met iedere noot en met ieder ontroerend akkoordenschema.” OOR Magazine

“Het werd een 10 nummers tellend album met heel veel gevoel gebracht in zijn gekende intimiteit. Met opener “The Blackwater” staat het vast dat John Blek hiermee hoge toppen zal scheren in de Folk scène. Een gevoel van zuiderse vrijheid neemt het van je over bij het beluisteren van dit album. Tijdens het volledige album is de akoestische gitaar de vaste metgezel van John Blek waardoor zijn fingerpickin’ nog eens extra in de spotlights komt te staan. Een album dat ook gekenmerkt is door verschillende texturen en stemmingen in uiterst verfijnde en gevoelige arrangementen.” Rootsville

“John Blek is one of those rare artists who is a triple threat. He’s a musician’s musician, he can break your heart with his voice, and of course he has those lyrics. Bleak and rough, hopeful and passionate, he’s a master.” Willy Vlautin (The Delines en Richmond Fontaine)

Et voilà, als ge nu nog zou twijfelen, dan begrijp ik het niet meer …  

Wil jij ook genieten van een exclusief avondje uit samen met vrienden ?

Wij zijn superblij deel te kunnen uitmaken van zijn huidige tournee door Engeland, Duitsland, Nederland en België.

De Ieren zijn altijd al een onuitputtelijke bron gebleken van uitstekende muzikanten. Vind jij dat ook?

Live-muziek, balsem voor de ziel, samen met je vrienden.

 

Kun je de prachtige muziek van John Blek niet bij ons genieten, dan komt één van die andere concerttourdata je misschien beter gelegen : https://johnblek.com/tour/ Zijn tournee brengt hem op diverse plaatsen in Engeland, Duitsland, Nederland en België.

Onze koks zullen speciaal voor deze avond een themamenu (incl. amuses)  voorbereiden. In ieder geval, voor 23 € zul je superlekker gegeten hebben!

Reserveer Nu

Ticket prijs bedraagt 15 €/persoon (enkel voor concert) of  slechts 13 €/persoon als je ook

reserveert voor het themamenu van 23 € of à la carte. 

Je bent zeker van je plaats als je vooraf reeds jouw betaling in orde brengt door storting van het juiste bedrag (aantal personen x 13 € of x 15 €) op onze rekening BE72 8601 1633 5516 of kaarten rechtstreeks te koop in Bistro Den Bascuul. Van zodra gestort houden we jouw tickets gereserveerd aan onze kassa.

7

Schrijf hier in

 

ELK OPTREDEN WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DANKZIJ

MOBIBIKES FIETSEN Groendreef, 53 9160 Lokeren info@mobibikes.be www.mobibikes.be

MARC EVERAERT IMMO

Vrijheidsplein 19 B1

9160 Lokeren

Tel: 09/349 29 50

Fax: 09/349 29 54

info@immoMarcEveraert.be

Luchthaven en personenvervoer

0488 00 58 38

info@drive2.be

www.drive2.be

Miele Center Mariman

Botermelkstraat 19 B

9100       Sint-Niklaas

Tel. 03/776.56.85


Leslie Verlee Bvba
Heyerstraat 29, 9160 Lokeren
09 349 29 45 | 0478 49 18 11
leslieverlee.bvba@yahoo.com
www.leslieverleebvba.be

In Bistro Den Bascuul ben jij:

N

Een VIP

en niet één van de duizend(en),

N

Alvast één van de gelukkigen

met een parkeerplaats vlakbij

N

Getuige op de eerste rij

letterlijk dan

N

Ook de culinaire fijnproever

en wordt je desgevallend met een heerlijk en gezond diner verwend (ook vegetariërs trouwens) voor het concert

N

Eén van de weinigen

die een uniek, onvergetelijk en gezellig concert zal meemaken waar je nog jaren over kunt vertellen!

N

Degene die van een romantisch avondje uit ...

… een onvergetelijk muzikaal en culinair feest gemaakt heeft voor jouw vriend(in) of partner. Er is toch niks mooiers dan een verrassend en origineel cadeau te schenken aan jouw dierbare ?!

Bistro Restaurant Den Bascuul

Tel: +32 57 20 04 75