DINNER & BEERTASTING

Zaterdag 17 november 2018 vanaf 17.45 u. of vanaf 20.00 u.

Op zaterdagavond 17 november 2018 organiseren we voor het eerst een Dinner & Beer-tasting. Het thema van deze avond is ‘biobieren’. 

Biobieren zitten duidelijk in de lift.

Met meer dan 150 Belgische biobieren op de markt in België heb je maar te kiezen uit al dat lekkers.

Volgens de biersommelier proef je echt het verschil – niet verwonderlijk dus dat ook biobieren in de prijzen vallen.

Het grote verschil zit ‘m niet zozeer in het brouwproces maar wel in de eerste plaats in de gebruikte landbouwingrediënten: die zijn minimaal 95% afkomstig uit de biolandbouw, dus ggo-vrij en geteeld zonder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, herbiciden of kunstmest.

Ook op additieven en hulpstoffen tijdens het brouwproces gelden voor biobier strengere normen.

We laten een 5-tal Belgische biobieren proeven.

Van ieder bier -met voldoende variatie: blond, bruin, …- dus één flesje van 33 cl. per 2 personen.

En het is Geroen Van Steenbrugge, zytholoog pur sang, die  deze avond amusementsvol maar met grote autoriteit zal animeren.

Geroen is o.a. medeauteur van het boek ‘Bier en chocolade, 40 tongstrelende combinaties’ en was in het verleden ook reeds te gast voor enkele bierproefavonden.

Maar er is meer … we zouden geen bistro-restaurant zijn als we niet ook vooraf al voor innerlijke voldoening zouden zorgen. We zorgen tevens vrijblijvend voor een uniek foodpairing-menu met enkele van onze talrijke bieren.

Wil jij ook genieten van een fantastisch avondje uit samen met partner en/of vrienden ?

Was je altijd al nieuwsgierig naar het hoe en waarom van al deze ‘nieuwe’ biobieren ?

Geen excuses meer voor je vriend(in)/partner/echtgenot(e) om je te weerhouden van een avondje bierproeven met maten! Je brengt hem/haar gewoon mee. Het bindmiddel ?! Juist ja, het diner vooraf. Want de liefde van man of vrouw gaat door de maag.

Bitter, zoet, zout, umami, zuur … onze bierkenner bij uitstek laat jullie voluit kennismaken en proeven.
Onze koks zullen speciaal voor deze avond een foodpairingmenu voorbereiden. We voorzien als voorgerecht ‘Tarbot met beukenzwammetjes, gerookte mousseline & Westmalle Tripel, vervolgens besluiten we met een Tortilla van Mechelse Koekoek, avocado, limoen, koriander & Gouden Carolus Tripel. In ieder geval, voor 25 € zul je je smaakpapillen reeds in topconditie gebracht hebben om ten volle te kunnen genieten van 5 verschillende biobieren !

Reserveer Nu

Deelnameprijs bedraagt 15 €/persoon (enkel voor beertasting)

of  slechts 13 €/persoon als je ook

reserveert voor het themamenu van 25 € of à la carte. 

Je bent zeker van je plaats als je vooraf reeds jouw betaling in orde brengt door storting van het juiste bedrag (aantal personen x 13 € of x 15 €) op onze rekening BE72 8601 1633 5516 of kaarten rechtstreeks te koop in Bistro Den Bascuul. Van zodra gestort houden we jouw tickets gereserveerd aan onze kassa.

7

Schrijf hier in

In Bistro Den Bascuul ben jij:

N

Een VIP

en niet één van de duizend(en),

N

Alvast één van de gelukkigen

met een parkeerplaats vlakbij

N

Getuige op de eerste rij

letterlijk dan

N

Ook de culinaire fijnproever

en wordt je desgevallend met een heerlijk en gezond diner verwend (ook vegetariërs trouwens) voor het concert of evenement
N

Eén van de weinigen

die een uniek, onvergetelijk en gezellig concert of evenement zal meemaken waar je nog jaren over kunt vertellen!

Bistro Restaurant Den Bascuul

Tel: +32 57 20 04 75